Meltheads - Naïef (12")

Vorige Artikel 18 van 198 Volgende
€ 20,00 (inclusief btw)

Meltheads - Naïef

Label : Mayway Records

Format : 12" Vinyl

Release : 30/09/2022 

Style : Alternative Rock - Postpunk - Belgian Pride 

Info

Mag het vooruitgaan? Reken maar dat het voor Meltheads hard zal gaan! Meltheads zijn vier jonge honden uit Antwerpen die met bakken talent en evenveel drang en branie tot op het bot gaan. Voortgestuwd door de metronomisch strakke ritmesectie van Tim Pensaert (bas) en Simon de Geus (drum), en aangevuurd door de snedige en virtuoze gitaar van Yunas de Proost spuwt Meltheads rotaanstekelijke garage, clevere postpunk en fascinerende cold en andere wave, die schatplichtig is aan The Chats, Amyl and the Sniffers, Gang of Four, Wire en – jawel – De Brassers en Aroma Di Amore. Vierde hond is frontman Sietse Willems, de vleesgeworden bastaard van Jim Morrisons charisma, Robert Plants sexappeal, Iggy Pops razernij én de blote bast van alle drie.

Ze trappen het najaar af met het indrukwekkende ‘Naïef’ - een bijzondere uitblinker in hun catalogus, want het wordt in het Nederlands gezongen. ‘Naïef’ heeft alles in zich om een klassieker te worden in de Benelux en de weg vrij te maken voor verdere werelddominantie. Hun live-reputatie buzzt als een lopend uurtje door de Lage Landen, en wie hen al aan het werk zag, weet: deze hongerige wolven bestormen een podium alsof ze de laatste show van hun leven gaan spelen. Meltheads brachten het begin dit jaar tot in de finale van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en het podium (zilver!) op Humo' Rock Rally, en schopten keet op topfestivals als Pukkelpop, Lokerse Feesten, Left Of The Dial en ook op hun eigen ‘Meltheads & Friends’-feestje in Trix. Toch moet – nee, gààt – het voor hen allemaal nog beginnen. En reken maar dat het dan vooruit zal gaan.

Naïef krijgt een fysieke release als 12" single met 3 alternatieve versies (New Wave / Long / Live). Naiëf is een echte Belpop klassieker in the making!

Tracklist

1. Naief
2. Naief - New Wave Version
3. Naief - Long Version
4. Naief - Live Version (Humo's Rock Rally, Trix, Antwerp)

© 2018 - 2023 Music Media Corner | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel